категорії: блоґ-запис

Божичі у Москві

теґи: Божичі, фольк, українська музика, фольклор

 

Авангард українського фольклорного руху ансамбль "Божичі" з 21 по 23 лютого представить в Москві 3 концерти в рамках щорічної гастрольної програми.

 

За 11 років своєї творчості "Божичі" записали 5 альбомів, видали перший в Україні ДВД-посібник з народних танців, зняли перший в Україні  анімаційний кліп на народну пісню. За замовленням Міністерства культури про ансамбль і їх експедиції був знятий однойменний фільм "Божичі". Зараз за ініціативою ансамблю здійснюється соціальна рекламна кампанія "Не дай замовкнути голосу предків!". Пісні, танці, обряди і костюми учасники ансамблю зібрали в експедиціях по Лівобережній Україні. В архіві ансамблю більше 20 000 пісень. Серед гостей на наших концертах – перші особи держави, провідні громадські, ділові і культурні діячі. Уся інформація про ансамбль – на офіційному сайті www.bozhychi.com.ua.

 

Програма концертів :

21 лютого на фестивалі "Від фольклору до авангарду. Путивльська путь". Міні-вокальна програма і майстер-клас з українського традиційного танцю.  ЦДРИ. Клуб Арт'эриа  М. Кузнецкий Мост, вул. Пушечная 9/6. Початок фестивалю о 16.00. Вхід вільний. http://www.cdri.ru/

22 лютого в 19.00 – вистава "АЗ" спільно з Театральним центром Києво-могилянської академії в Майстерні Фоменко, на Малій сцені. Після спектаклю для глядачів – сольний концерт ансамблю. Адреса: Набережна Тараса Шевченка, д. 29. Детальніше про спектакль http://fomenko.theatre.ru/onstage/az/

23 лютого в 20.00 – концерт і майстер-клас з українських народних танців в Культурному центрі "Дом" http://www.dom.com.ru. М. Новокузнецька, Бол. Овчинниковський пров., буд. 24, стр. 4. Тел. 953-72-36, 953-72-42.